≈ۣۜČʌ√ʌ
قالب وبلاگ
نويسندگان

-هیچ گاه در حین غذا خوردن،آب نخورید.آب زیاد،آنزیمهای گوارشی را رقیق میکندکه این رقیق شدن، باعث کاهش جذب مواد مغذی میگردد.

-سعی کنید همیشه همراه با غذا سبزی و سالاد مصرف کنید،زیرا این مواد علاوه بر رساندن ویتامینها و مواد معدنی به بدن شما،حاوی فیبر زیاد هستند که از سرعت جذب قند و چربی غذا میکاهند.

-همیشه از وعده های غذایی پرحجم و بزرگ بپرهیزید،زیرا باعث افزایش چاقی و بیماریهای متابولیکی میشود.سعی کنید از وعده های غذایی کوچک و کم حجم ولی در دفعات بیشتر استفاده کنید.(مثلا 5 وعده کوچک به جای 3 وعده بزرگ)

-سعی کنید از آبلیموی تازه،گوجه فرنگی،فلفل سبز و ... همراه غذا استفاده کنید،زیرا این مواد حاوی ویتامین C فراوان هستند و باعث میشوند جذب آهن غذا افزایش یابد.

- هیچ گاه وعده غذایی صبحانه را حذف نکنید.با نخوردن صبحانه بدن برای مدت طولانی در حالت ناشتا قرار میگیرد و در طول روز نگهداري قند خون در محدوده نرمال دشوار میگردد و اين امر تمركز ذهن را مختل ميكند.در ضمن، خوردن صبحانه باعث كاهش چسبندگي پلاكتها و كاهش لخته خون ميشود.در مطالعات انجام شده،افرادي كه صبحانه نميخورند نسبت به آنهايي كه ميخورند چاقترند.

-هیچگاه همراه غذا نوشابه های گازدار نوشید،زیرا این نوشابه ها حاوی مقدار زیادی قند هستند که علاوه بر چاقی،نوسانات انسولین را نیز باعث میشوند.نوشابه های سیاه با داشتن اید فسفریک زیاد تعادل کلسیم و فسفر بدن را بر هم زده و در دراز مدت باعث برداشت کلسیم از استخوان و بروز پوکی استخان میشوند.

-بعد از غذا ورزش نکنید یا دوش نگیرید.زیرا جریان خونی که باید به دستگاه گوارش برود به سمت دست و پا و ماهیچه های در حال ورزش متمایل میشود ونه تنها هضم وجذب را مختل میکند بلکه به قلب نیز برای پمپاژ بیشتر فشار می آورد.

-بلافاصله بعد از صرف غذا نخوابید.خوابیدن بعد از غذا احتمال برگشت محتویات معده به مری را بیشتر میکند و از آنجایی که محتویات معده اسیدی است،فرد احساس سوزش سر دل میکند.

-بلافاصله بعد از خوردن غذا،چای ننوشید.چای با داشتن ماده ای بنام تانن،از جذب آهن غذا جلوگیری میکند.برای جلوگیری از جذب آهن بهتر است یکساعت قبل و دو ساعت بعد از خوردن غذا چای ننوشید.

-بعد از غذا سیگار نکشید.تحقیقات نشان میدهد که سرطان زایی سیگار بعد از صرف غذا 10 برابر بیشتر است.

- بلافاصله بعد از خوردن غذا،شیرینی نخورید ،زیرا بدن قند اضافه را همیشه تبدیل به چربی میکند و بدیهی است که خوردن شیرینی در حالت سیری چاق کننده است.

[ دو شنبه 17 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 10:31 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

.

برای درك بهتر این مساله خانمی كه 50 كیلوگرم وزن دارد و تقریبا 25 لیتر آب در بدن وی وجود دارد اگر 2 تا 5/2 لیتر آب بدن وی از دست برود اختلالات در بدنش شروع می شود.

بنابراین مهم است كه آب بدن كنترل شود. برای این منظور نیاز است كه به میزان لازم در طول روز آب نوشیده شود تا بدن كم آبی پیدا نکند. به علاوه دیده شده حتی اگر 5 درصد از آب بدن كاهش یابد قدرت تمركز فرد نیز كم می شود. به همین دلیل است كه وقتی تشنه می شوید تمركز كافی برای انجام دادن کارهایتان را از دست می دهید.

از عوارض دیگر كم آبی به هم ریختن تعادل آب و الكترولیت در بدن است. منظور از الكترولیت، املاحی مثل پتاسیم است. این مساله به خصوص در كودكان مبتلا به اسهال و استفراغ بیشتر قابل مشاهده است و آنها دچار بیماری های شدید و حتی مرگ می شوند. بهتر است بدانید در گذشته بسیاری از مرگ و میرها در اثر اسهال و استفراغ به دلیل كم آبی بوده بنابراین مهم است كه تعادل بین آب و الكترولیت در بدن برقرار باشد.

مساله بعدی زیبایی و طراوت پوست است. هنگامی كه بدن دچار كم آبی می شود پوست صورت و بدن تكیده و خشك می شود. كمبود آب حتی یبوست را به دنبال خواهد داشت. افرادی كه آب كمی می نوشند، مدفوع شان سفت است و با تاخیر – هفته ای 2 بار یا كمتر - دفع می شود و معمولا با درد، شقاق و ناراحتی همراه خواهد بود. به همین دلیل وجود آب در برنامه غذایی افراد، لازم و ضروری است.

جالب است بدانید که مقدار آب مورد نیاز بدن را می توان برحسب دریافت انرژی - كیلوكالری – حساب كرد. در حقیقت باید به ازای هر کیلوكالری، یك سی سی آب دریافت شود. به عنوان نمونه اگر فردی در طول روز 2500 كیلوكالری دریافت می كند باید 2500 سی سی آب بنوشد كه این میزان معادل 10 لیوان آب است یا اگر فردی 1800 كیلوكالری انرژی دریافت می كند باید معادل 1800 سی سی یعنی 7 تا 8 لیوان آب بنوشد. البته در شیرخواران به ازای هر کیلوكالری باید 5/1 سی سی آب نوشیده شود.

در عین حال میزان دریافت آب برحسب كیلوگرم متفاوت است یعنی در افراد بزرگسال به ازای هر یك كیلوگرم وزن بدن 35 سی سی، در كودكان 50 تا 60 سی سی و در شیرخواران 150 سی سی باید آب نوشید. با توجه به میزان بالای دریافت آب در كودكان و شیرخواران می توان فهمید كه این مساله درباره آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین به فردی كه دچار كم آبی شده، توصیه می شود آب یا میوه های آبداری مانند هندوانه، هویج، پرتقال و سیب بنوشد كه به ترتیب 92، 87، 87 و84 درصد آب دارند.

[ دو شنبه 17 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 10:27 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

کیوی سرشار از ویتامین‌ها، فلاوونوئیدها و موادمعدنی است. کیوی حاوی انبوهی از ویتامین C (حتی بیشتر از پرتقال) است و درست به‌اندازه موز پتاسیم دارد و منبع خیلی خوبی از بتا-کاروتین هم به شمار می‌رود.

تحقیقاتی که در کشور ایتالیا روی کودکان 7-6 ساله انجام گرفته، فواید بسیار بیشتری ازکیوی را بر روی دستگاه تنفسی ثابت کرده است. کودکانی که 7-5 سهم در روز از کیوی و مرکبات استفاده می‌کردند، درمقایسه با آنهایی که کمتر از هفته‌ای یکبار از این میوه‌ها مصرف می‌کردند، تا 44 درصد کمتر دچار خس‌خس شدند.

تنگی نفس تا 32 درصد، سرفه در طول شب تا 27 درصد، خس‌خس شدید تا 41 درصد، سرفه مزمن تا 25 درصد و آبریزش بینی تا 28 درصد کاهش یافت. این نتایج نه‌تنها به‌خاطر محتوی ویتامین C و پتایسیم کیوی بوده است، بلکه به‌خاطر برخی از مواد موجود در کیوی است که هنوز به‌طور کامل شناخته شده نیستند.

این مواد احتمالاً فلاوونوئیدها هستند که به محافظت از سلول‌ها دربرابر تخریبات اکسیدشدن کمک می‌کند و درنتیجه برای مراقبت از DNA دربرابر تغییر و تخریب بسیار مفید است.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 17 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 10:24 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

 

تحقیقات نشان داده است که۲۰ درصد جمعیت جهان دچار اختلالات جنسی است. بسیاری از اختلالات جنسی مانند فقدان میل جنسی، ناتوانی جنسی، ارضای زودرس، خستگی در رابطه زناشویی، ناباروری و دیگر مسایل ریشه در عدم تعادل مواد شیمیایی و هورمون‌ها در بدن دارد. یکی از عواملی که بر تمایلات جنسی اثر می‌گذارد رژیم غذایی است. رژیم غذایی نامناسب می‌تواند باعث کاهش میل جنسی شده و هر چه فرد غذای مقوی‌تری مصرف کند، توانایی او در رابطه زناشویی بیشتر می‌شود. یک رژیم مدیترانه‌ای که شامل غلات، میوه‌جات، سبزیجات، گردو و روغن زیتون است و همچنین مصرف مقادیر کم شکر، غلات بدون سبوس و غذاهای آماده می‌تواند قوای جنسی را افزایش دهد. در این شماره درباره نقش تغذیه در بهبود فعالیت زناشویی می‌نویسیم...
عملکرد جنسی توسط غدد درون‌ریز کنترل می‌شود. این غدد هورمون‌های خاصی ترشح می‌کنند. برای اینکه این غدد بتوانند درست عمل کنند، نیاز به مواد مغذی خاصی دارند. یکی از مهم‌ترین غددی که در تولید مثل نقش دارد، غده هیپوفیز است. نقصان در ترشح این غده می‌تواند منجر به نقص در اندام‌های تناسلی، یائسگی زوردرس در زنان و ناتوانی جنسی در مردان شود. از غدد دیگر غده فوق کلیه است که مقدار کم اما مهم از هورمون‌های جنسی را تولید می‌کند و فرسودگی آن می‌تواند به ناتوانی جنسی یا عدم میل جنسی منجر شود.
غده هیپوفیز برای عملکرد خود به ویتامین‌های گروه B، اسید پانتوتنیک، ویتامین E و روی نیاز دارد. غده فوق کلیه نیز به ویتامین‌هایA، B، E، C و اسیدهای چرب اشباع نشده نیاز دارد.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 17 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 10:21 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

رئيس انجمن نفرولوژي، تشويق مردم به نوشيدن روزانه 8 ليوان آب را در رسانه‌ها اشتباه دانست و گفت: هر فرد بايد متناسب با نياز بدن خود اين ماده حياتي را مصرف كند.

دكتر عزت‌الله عبدي در گفت وگو با ايسنا افزود: چه افراد سالم و چه بيماران بايد با توجه به شرايط جسماني خود آب بنوشند چرا كه به عنوان مثال مبتلايان به نارسايي قلبي، قدرت دفع آب را ندارند و اگر اين بيماران روزانه 8 ليوان آب بنوشند، دچار عوارض مي‌شوند. عبدي همچنين درباره رابطه تخليه نكردن به موقع ادرار و ابتلا به بيماري‌هاي كليوي اظهار كرد: نبايد ادرار را مدت زمان طولاني در مثانه نگه داشت چون مثانه فشار ادرار را به اندام‌هاي فوقاني منتقل مي‌كند و اگر تخليه نكردن ادرار از مثانه به عادت تبديل شود ممكن است به سلامت كليه‌ها آسيب برسد.

[ دو شنبه 17 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 10:18 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

یک فوق تخصص تغذیه گفت: مصرف چای داغ زمینه را برای ابتلا به سرطان مری فراهم می‌کند.

دکتر کیومرث دانشور در گفت وگو با ایسنا، اظهار داشت: مصرف چای داغ در افرادی که مستعد هستند، می‌تواند موجب ابتلا به سرطان مری شود.

وی اظهار کرد: در مناطق غربی کشور مردم مایل هستند چای پر رنگ مصرف کنند که با این کار مقادیر بالایی تئین که مشابه کافئین است را وارد بدن خود کرده که بازتاب آن در ایجاد ضعف اعصاب در اشخاص مستعد مشهود است.

وی گفت: همچنین تئین بالا می‌تواند فرد را دچار اختلال بی‌خوابی کرده و مشکلات عدیده‌ای را در این افراد بوجود آورد.

دکتر دانشور افزود: ماده تئین همچنین می‌تواند فعالیت آنزیمهای هضم را دچار اختلال کند.

این متخصص تغذیه در پایان تاکید کرد: بهتر است چای حتما با آب لیمو مصرف شود تا از این طریق فعالیت و نقش تئین کاهش یابد. با این روش هر کس می‌تواند روزانه تا 4 لیوان چای مصرف کند و از مزایای آن برخوردار شود، همچنین اکیدا توصیه می‌شود که از مصرف چای داغ اجتناب شود.

[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:58 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

فصل ، ‌فصل سرماخوردگی است. علاوه بر توصیه‌های عمومی درباره پیشگیری از ابتلا به انواع ویروس‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی که شامل شستن دست‌ها ، استفاده از ماسک، رعایت فاصله با فرد مبتلا، دست ندادن با فرد بیمار و ... است، توصیه‌هایی نیز در مورد تغذیه برای پیشگیری و درمان انواع سرماخوردگی‌ها وجود دارد.

دکتر پریسا ترابی، رئیس اداره بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت می‌گوید:

"برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بهتر است سطح ایمنی بدن افزایش یابد. نحوه تهیه و مصرف مواد غذایی و انتخاب برخی از آنها نیز در این امر موثرند.

از غذای تازه که خوب پخته شده، استفاده کنید و ترجیحا از مصرف مواد غذایی که از زمان تهیه‌اش مدتی می‌گذرد، پرهیز نمایید.

مصرف ویتامین‌های A و C که در انواع میوه‌ها و سبزی‌ها وجود دارند و از آنتی‌اکسیدان ها محسوب می‌شوند، بسیار مفید است. میوه‌های ترش مزه مثل لیمو ترش و کیوی، سرشار از ویتامین C هستند و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی توصیه می‌شوند.

مصرف قرص‌های جوشان ویتامین C قبل از صرف صبحانه برای پیشگیری و در روزهای اول سرماخوردگی موثر است.

افراد سرماخورده باید مایعات گرم زیاد بنوشند. همچنین از مصرف مواد غذایی محرک مثل ادویه ‌های تند پرهیز کنند."

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:54 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

 

امروزه استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده می‌کنیم، بدون آن که بدانیم استفاده ی نادرست از این ظروف ممکن است خطراتی برای سلامتی ما داشته باشد.

چگونه این ظروف، نچسب می شوند؟

ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند که با ماده خاصی به نام پلی تترا فلوئورواتیلن (Polytetrafluoroethylene) که به اختصار (PTFE) نامیده می‌شود، پوشیده می‌شوند. این ماده سبب می‌شود که مواد غذایی به ظرف نچسبند، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب می‌گویند.

موادی که برای ساخت ظروف تفلون به کار می‌روند، متفاوت هستند و ضخامت مواد نچسب آنها نیز فرق دارد. مواد نچسبی که کیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیک یا مخلوط تیتانیوم هستند که بر سختی و مقاومت این مواد می‌افزاید و به راحتی ساییده و خراشیده نمی‌شود.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:51 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

خسته و کوفته از کار روزانه به خانه برمی‌ گردید و سر راه هم یک نان سنگک داغ و برشته می‌ خرید و فکر می ‌کنید چه قدر به فکر سلامت خود‌تان و خانواده ‌تان هستید که این نان سنتی سبوس ‌دار را انتخاب کرده‌ اید؛ غافل از این که دست ‌های آلوده، صندلی ماشین یا روزنامه و نایلون کثیفی که دور نان پیچیده‌ اید، می ‌توانند ناقل آلودگی‌ های محیطی به نان شما باشند.

بحث درباره ی این که نان را چطور نگهداری کنیم تا دیرتر بیات شود یا چطور آن را سالم و عاری از هرگونه آلودگی به خانه برسانیم‌، موضوع گفتگوی هفته نامه سلامت با دکتر محمد حسین عزیزی، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، است.

آقای دکتر‍! خیلی ‌ها بعد از خرید نان، آن را توی روزنامه می ‌پیچند. این کار، درست است؟

به هیچ عنوان! روزنامه‌ های ما معمولا کیفیت چاپ خوبی ندارند و مرکب نوشته‌ ها روی کاغذ به سادگی جدا می‌ شوند و به موادی که کنارشان هستند، نفوذ می‌ کنند. اگر شما دست تان را روی کاغذ روزنامه بکشید، حتما خواهید دید که انگشتان تان سیاه می‌ شوند و این سیاهی،‌ ناشی از جدا شدن مرکب نوشته‌ ها است. حالا حسابش را بکنید که نان داغ، وقتی داخل روزنامه قرار بگیرد، کمی هم رطوبت ایجاد کرده و این رطوبت، کار انتقال جوهر نوشته‌ های روزنامه به نان را ساده ‌تر می‌ کند.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:49 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

لبنیات یکی از گروه های اصلی هرم راهنمای غذایی است که شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی می شود. مصرف روزانه 2 تا 4 واحد از این گروه برای همه افراد توصیه شده است.

بهتر است در برنامه غذایی خود برای به دست آوردن همه مواد مورد نیاز بدن از گروه های غذایی متنوع استفاده کنید. به طور مثال برای تامین کلسیم مورد نیاز خود فقط به مصرف شیر اکتفا نکرده بلکه سعی کنید از 2 تا 3 ماده غذایی در این گروه استفاده کنید.

ارزش غذایی پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف 30 گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت ) در حدود 8 گرم پروتئین و 200 میلی گرم کلسیم به بدن می رساند. در حالی که 150 تا 200 گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) چنین میزان کلسیمی را به بدن می رساند.

آیا میزان کلسیم و فسفر پنیر برای داشتن استخوان های سالم مناسب است ؟

برای داشتن استخوان هایی سالم تنها مقدار کلسیم دریافتی مهم نیست. مقدار فسفر نیز اهمیت دارد. در واقع نسبت کلسیم به فسفر دریافتی از برنامه غذایی است که در رسوب کلسیم در استخوان ها مهم است. مصرف نوشابه های کولا که حاوی مقادیر زیادی فسفر است باعث به هم خوردن این تعادل شده و باعث افزایش خروج کلسیم از استخوان ها می شود. مناسب ترین نسبت میان این دو ریز مغذی، مشابه ترکیب شیر مادر یا استخوان های بدن است. یعنی به ازای هر 1000 میلی گرم کلسیم دریافتی 440 میلی گرم فسفر باید دریافت شود. جالب است بدانید که چنین نسبت مناسبی در مواد غذایی مثل شیر، پنیر و همچنین لیمو، پرتقال، کلم، گل کلم و هویج دیده می شود. البته شیر و لبنیات منبع غنی تری از کلسیم هستند.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:47 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

نیترات‌ها كه در سبزیجات دارای برگ‌های پهن و سبزرنگ یافت می‌شوند، قادر هستند كارخانه‌های سلولی تولید نیرو در داخل بدن موسوم به میتوكندری‌ها را تقویت كرده و در نتیجه برای بدن انرژی تهیه كنند.

میتوكندری‌ها اجزا بسیار كوچك لوبیایی شكل در داخل تك تك سلول‌های بدن هستند كه انرژی لازم برای فعالیت و رشد سلولی را تامین می‌كند و طبق مطالعات گسترده، سبزی اسفناج به تنهایی برای افزایش توان و عملكرد میتوكندری‌ها كافی است.

روزنامه دیلی میل در این باره گزارش كرد: تا این اواخر متخصصان تصور می‌كردند كه ماده شیمیایی نیترات عاری از ارزش غذایی است اما مطالعات اخیر خلاف این باور را ثابت كرده است.

كارشناسان تغذیه در سوئد نشان دادند كه پس از مصرف دوز اندكی از نیترات غیرارگانیك به مدت سه روز، افراد سالم در حین دویدن و دوچرخه‌سواری كمتر به اكسیژن نیاز پیدا كردند.

نیترات موجود در رژیم غذایی سطح اكسید نیترات را در بدن افزایش می‌دهد. اكسید نیترات مولكولی است كه عروق خونی را باز می‌كند و در نتیجه فشار خون را كاهش داده و گردش خون را بهبود می‌بخشد.

بنا براین گزارش، اسفناج از نظر داشتن ویتامین ب 3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. پلاگر یک نوع بیماری است که بر اثر کمبود ویتامین ب 3 در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه‌های قرمز روی بدن است.

همچنین در اسفناج مقادیر زیادی آهن، ید، لسیتین، کلروفیل، کاروتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد كه تمام آنها املاح معدنی مفید برای بدن محسوب می‌شوند. برگ اسفناج منبع غنی از ویتامین‌های ث، ب 3 ، آ، آهن و پتاسیم است.

اسفناج با داشتن خاصیت قلیایی حالت اسیدی در بدن را كاهش می‌دهد. خنك كننده بوده و برای پائین آوردن تب مفید است. بعلاوه این سبزی ورم روده كوچك را رفع می‌كند.
اسفناج درعین حال ملین است و یبوست را برطرف می‌كند. برای لاغر شدن و كاهش وزن نیز سودمند است.

اسفناج همچنین به دلیل داشتن ماده‌ای موسوم به «اسپیناسین» هضم غذا را تسریع می‌كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. خوردن اسفناج در رفع تشنگی نیز موثر بوده و برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

مطالعات اخیر نیز نشان داده است كه اسفناج موجب رشد کودکان و افزایش شیر مادران شیرده می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد كه اسفناج سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی گوناگون مثل کلسیم، فسفر، پروتئین، چربی، قند و ید است که موجب رشد دندانها، ترمیم استخوان‌ها و جوش خوردگی شکستگی‌ها می‌شود.

اسفناج، تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد و بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به كم خونی است.

این مطالعات در مجله متابولیسم سلولی به چاپ رسیده است.

[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:44 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]

سرعت بالاي زندگي و مشغله انسان امروزي، همچنين مواجهه با محدوديت منابع غذايي توام با رشد روزافزون جمعيت، بشر را ناگزير از به کارگيري غذاهاي نيمه آماده و فست‌فودي کرده است.

طبخ سريع و قابليت تهيه با کمترين امکانات از جمله امتيازات مهم اين غذاهاست.

پروتئين يک رکن ضروري در رژيم غذايي انسان است و در اين ميان نمي‌توان سهم پروتئين فرآورده‌هاي گوشتي مثل سوسيس و کالباس را ناديده گرفت.
سوسيس و کالباس در يک نگاه

سوسيس و کالباس بخش اعظم فرآورده‌هاي گوشتي مصرفي را کشورمان تشکيل مي‌دهند.

از لحاظ تکنولوژي، تفاوت چنداني بين اين دو محصول وجود ندارد و اختلاف آنها به قطر، درصد رطوبت، مقدار و نوع گوشت، چربي، فرمول مواد افزودني و چاشني و ادويه‌جات برمي‌گردد.

شايد جالب باشد بدانيد که در اين صنعت، فرمولاسيون ادويه جات از اهميت بالايي برخوردار است.

روشي که براي ماندگاري اين فرآورده‌ها معمول است، استفاده از نگهدارنده‌هايي همچون نيتريت سديم و نمک است. اين مواد از رشد ميکروب‌ها و به ويژه انواع بي‌هوازي مثل کلستريديوم جلوگيري مي‌کنند و نيز در ايجاد رنگ صورتي و طعم و بوي گوشت سوسيس و کالباس مؤثر هستند.

برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید...


ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 / 10 / 1390برچسب:, ] [ 11:34 ] [ ≈ۣۜF̲̲ʌɾƨɦʌɗ ]
صفحه قبل 1 ... 5 6 7 8 9 ... 18 صفحه بعد
.:

درباره وبلاگ

امکانات وب

<-PollName->

<-PollItems->

خرید بک لینک
با کليک بر روي +1 ما را در گوگل حمایت کنيد