≈ۣۜČʌ√ʌ | ||
|
پسته که در اصل متعلق به آسیای غربی است اما هزاران سال است که در حوزه دریای مدیترانه شناخته شده و در استرالیا، نیومکزیکو و کالیفرنیا در سال 1854 بعنوان یک درخت معرفی شد. این روزها پسته یک تنقلات بسیار خوشمزه و مغذی به حساب میآید که فواید بسیار زیادی نیز به بدن میرساند. در زیر به 7 فایده پسته برای سلامتی اشاره میکنیم که ممکن است باعث شود از آن به طور منظم در برنامهغذایی روزمرهتان استفاده کنید. سلامت قلب مطالعات نشان داده است که پسته بعد از یک دوره مصرف کوتاه، کلسترول بدن خون (LDL) را کاهش داده و کلسترول خوب خون (HDL) را افزایش میدهد. پسته که سرشار از آنتیاکسیدان هایی مثل ویتامین A و E میباشد، با التهاب مقابله کرده، از رگهای خونی محافظت کرده و خطر بیماریهای قلبی را پایین میآورد. حتی مصرف کم پسته هم میتواند سطح لوتئین، آنتیاکسیدانی که برای محافظت دربرابر LDL اکسیدشده کاربرد دارد، را بالا ببرد و احتمال بیماری قلبی را کاهش دهد. کمک به دیابت خوردن پسته به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک میکند. 60 درصد از ارزش غذایی روزانه توصیهشده از فسفر معدنی فقط در یک فنجان پسته وجود دارد. فسفر همچنین با کمک به شکسته شدن پروتئینها به آمینواسید، به تحمل گلوکز نیز کمک میکند. سلامت خون پسته منبع بسیار خوبی از ویتامین B6 میباشد. این ویتامین برای ساخت هموگلوبین، پروتئین مسئول حمل اکسیژن در جریان خون به سلولها، لازم بوده و همچنین مقدار اکسیژن حمل شده را نیز افزایش میدهد. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها، باعث افزایش سلامتی نیز میشود. به گزارش ایسنا، در زیر لیستی از فواید این میوه خوش طعم آورده شده است. پایین آوردن کلسترول سطح بالای کلسترول در بدن مشکلات طولانی مدت و خطرناکی را به دنبال دارد با مصرف سیب میتوانید سطح کلسترول را در حد نرمال نگه دارید. مطالعات و پژوهشها حاکی از این است که خوردن دو عدد سیب در هر روز تقریبا به میزان 16 درصد سطح کلسترول را پایین میآورد. برای کاهش سطح کلسترول هیچ چیز دیگری به اندازه سیب مفید نیست. تقویت دستگاه گوارش افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج میبرند با خوردن سیب میتوانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند. مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات رودهای را منظم میکند و دیر هضمی و یبوست را از بین میبرد. با تنظیم دستگاه گوارشی از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته میشود. افزایش انرژی قندی که در سیب وجود دارد طبیعی است و فواید زیادی دارد که به هیچ عنوان قابل مقایسه با شیرینیها و قندهای مصنوعی نیست. قند موجود در سیب باعث افزایش انرژی میشود به همین دلیل است که خوردن این میوه صبح زود و قبل از صبحانه توصیه شده و تا آخر شب بدن را سرحال نگه می دارد و انرژی مورد نیاز را تامین میکند. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب
قارچها سوخت و ساز بدن را تحریک میکنند، سرشار از ویتامین D هستند، دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکنند، از مثانه مراقبت میکنند و با بیماریها مقابله میکنند. اندکی تأمل کنید و از نزدیک و با دقت به قارچها نگاه کنید. خواهید دید که این گیاهان چتری شکل چقدر زیبا و بامزهاند. باید بدانید همین گیاهان کوچک و با مزه خواصی دارند که شاید خیلی از ما به آن فکر هم نکرده باشیم. برای آشنایی بیشتر با خواص قارچ با ما همراه شوید و مطالعهی این مطلب کوتاه را از دست ندهید. قارچها سرشار از ویتامین D هستند در میان تمام گیاهان فقط قارچها هستند که به کمک نور خورشید ویتامینD تولید میکنند. هر اندازه که میزان اشعههای ماورای بنفش B بالا باشد sterol های گیاهان بیشتر به ویتامین D تبدیل میشود. پس قارچ میل کنید تا ویتامین D بدنتان را تأمین کنید و یا افزایش دهید و استخوانها، دندانها و ناخنهای سالمتری داشته باشید. قارچها متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن را تحریک میکنند ویتامینهای گروه B در تبدیل گلوسیدها به کربنات نقش موثری دارند. کربناتها وظیفهی تولید انرژی مورد نیاز بدن را بر عهده دارند. این مواد غذایی خوشمزه همچنین به سوخت و ساز چربیها و پروتئینها کمک میکنند. قارچها حاوی میزان زیادی ویتامین B2 و B3 میباشند: 100 گرم قارچ سفید یعنی حدود 6 عدد قارچ متوسط به ترتیب 36 درصد ویتامینB2 و 30 درصد ویتامین B3 مورد نیاز روزانهی بدن را تأمین میکنند. قارچها دستگاه ایمنی بدن را تقویت میکنند نتایج پژوهشی که روی موشها انجام گرفت و در American Society for Nutrition به چاپ رسید نشان میدهد که قارچهای سفید، عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تحریک میکنند. این نوع قارچها تولید پروتئینهای ضد ویروس و دیگر پروتئینهایی که از سلولهای بدن آزاد میشوند را افزایش داده و به این ترتیب از بافتهای بدن محافظت میکند. قارچها از مثانهتان مراقبت میکنند بررسی هفت پژوهش منتشر شده در Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention نشان داده است هر اندازه که میزان سلنیوم بدن بالا باشد خطر رشد سرطان مثانه به ویژه در زنان کمتر میشود. صد گرم قارچ سفید 17 درصد نیازهای روزانهی بدن را تأمین میکند. قارچها با بیماریها مقابله میکنند سبزیجات رنگی نیز حاوی میزان زیادی آنتی اکسیدانها هستند که با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند. اما بر اساس نتایج پژوهشی که در Penn State University به چاپ رسید حاکی از آن است قارچها نیز به اندازهی فلفلهای قرمز، قابلیت و توانایی جذب رادیکالهای اکسیژنه را دارا میباشند. كارشناسان تغذيه ميگويند اگر شما به ولع شيرينيخوري دچار ميشويد بهتر است به دنبال منابع قندي طبيعي باشيد تا ضمن ايجاد احساس رضايت از بروز آسيبهاي جدي در بدنتان جلوگيري كنيد. به گزارش ايسنا،اين سه راهكار براي رسيدن به اين هدف به شما كمك ميكند. البته برخي ازميوهها هستند كه ذخيره قندي بسيار بالايي دارند بنابراين بيشتر مصرف سيب و توتها توصيه ميشود كه هم شيرين هستند و هم به اندازه سيب، آناناس و ميوههاي خشك شده مملو از قند نيستند. بعلاوه اگر همراه داشتن انواع ميوهها در طول روز برايتان كار دشواري است ميتوانيد دسرهاي مختلف ميوه را از قبل تهيه كرده تا در صورت نياز از اين دسرهاي طبيعي استفاده كنيد. 2- عسل ارگانيك هم يك گزينه مناسب قندي است: هرچند عسل ارگانيك نيز حاوي مقادير زيادي قند فروكتوز و گلوكز است و نبايد زياد مصرف شود، اما به هر حال نسبت به عسل فرآوري شده و تصفيهشده گزينه سالمتري است و واقعا خواص مفيدي دارد بويژه عسل تيره كه سرشار از آنتياكسيدانهاست. براي اينكه با طعم خاص عسل ارگانيك مشكل نداشته باشيد ميتوانيد آن را همراه با ماست كمچرب يا چاي مصرف كنيد. 3- دم كرده برگ شيرين بخوريد: اين گياه كه در عطاريها موجود است يك جايگزين قندي واقعا طبيعي و مناسب است. اين گياه حتي براي مبتلايان به ديابت هم قابل استفاده است. برگ شيرين خواص بسيار ديگري نيز دارد. براي مصرف اين گياه ميتوانيد آن را در نوشيدني خنك خود ريخته و بدون نگراني، از نوشيدن آن لذت ببريد. خوردن وعدههای کمتر و کوچکتر غذایی میتواند جلوی نفخ کردن را بگیرد. خوردن و یا آشامیدن با سرعت بیش از حد معمول میتواند باعث بروز مشکل شود. شما با این کار هوای زیادی را میبلعید که این باعث نفخ میشود. نفخ شکم اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که بعد از خوردن، نفخ میکنید، به راحتی میتوانید با تغییر دادن رژیم غذایی، به خودتان کمک کنید. همهی ما میدانیم که خوردن یک غذای خوب چه لذتی دارد و بعد از خوردن بیش از اندازهی غذا چه حس بدی به انسان دست میدهد. پس نفخ کردن بهایی است که ما باید برای خوردن بیش از اندازه بپردازیم، در حالی که بسیاری از مردم این حس را یک حس کاملاً طبیعی قلمداد میکنند. اما خیلی زود تسلیم نشوید. هنوز هم امید هست. با تغییر رژیم غذایی و ایجاد تغییرات ساده در عادات غذا خوردن، میتوانید از غذا خوردن لذت ببرید و یک حس خوب بعد از خوردن داشته باشید. چند نظریه برای این که بعد از غذا نفخ نکنید * برای هضم راحتتر غذا، در طول روز آب زیادی بنوشید، البته نه همراه با غذا! سعی کنید جرعههای آبی که مینوشید کم باشد و به آرامی آنها را قورت بدهید، نه این که آن قدر با صدا باشد که انگار صدای شکسته شدن ظرف میآید، البته نوشیدنیهایی مانند نوشابههای گازدار و قهوه که خاصیت مدر بودن دارند، جزء این لیست قرار نمیگیرند. * اضافه کردن ماست به لیست رژیم غذایی میتواند دستگاه گوارش را تقویت کند، البته توجه داشته باشید که برای گرفتن نتیجهی مثبت حداقل چند هفته باید این دستورات را رعایت نمایید. مقدار کالریای که میخورید هم میتواند یکی از دلایل بروز نفخ باشد. مقدار بیش از اندازه کالری در وعده غذایی باعث ترشح هورمونهایی از دیواره روده شده و باعث حالت تهوع و نفخ میشود * بعد از غذا خوردن به پیادهروی بروید و یا به طور کلی ورزش کافی داشته باشید که هر دوی این کارها میتوانند به عدم بروز نفخ و همین طور به هضم شما کمک کنند. دکتر رابرتز میگوید: «درمان واقعی برای این مشکل این است که بیش از نیاز بدنمان به آن کالری وارد نکنیم و به قول قدیمیها بیشتر از اندازه شکممان غذا نخوریم». برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب تخممرغها سرشار از پروتئین هستند و هضم پروتئینها در بدن وقت بسیاری را میگیرد و به این خاطر است که مدت بیشتری احساس سیری میکنیم و در طی روز کمتر به خوردن تنقلات ناسالم روی میآورید. این امر باعث میشود تا نه تنها دچار اضافه وزن نشده، بلکه میزان قند خونتان را در سطحی متعادل نگه داشته و سطح هوشیاریاتان را نیز افزایش دهید. سفیده تخممرغ دارای فرم خالصتری از پروتئین است. پروتئین تخممرغ به خاطر کیفیت بالایی که دارد بهتر و راحتتر جذب بدن میشود. تخممرغها همچنین سرشار از ویتامین و مواد معدنی مختلفی هستند که باعث میشوند ذهن و جسم با هم کار کنند. فصل تابستان كه به آخر ميرسد، برخي خانمهاي باسليقه اقدام به خريد حجم انبوهي از بادمجان كرده و آن را براي مدت يك سال خانواده خود سرخ و در فريزر نگهداري ميكنند. آيا سرخكردن بادمجان از ارزش تغذيهاي آن نميكاهد؟ بادمجان گياهي يكساله و به رنگ سياه يا بنفش است كه در ايران طرفداران زيادي داشته و از آن در تهيه غذاهاي مختلفي چون حليم بادمجان، دلمه بادمجان، يتيمچه و خورش بادمجان استفاده ميشود. بادمجان در ميان عامه مردم، به عنوان يك سبزي بيخاصيت شهرت دارد. در حالي كه اين تصور صحيح نيست. اگرچه بادمجان سرخنشده انرژي زيادي در مصرفكننده ايجاد نميكند، ولي شامل مواد معدني زيادي نظير پتاسيم و منيزيم، مس و ويتامينهاي B2 ، B1 و اسيد فوليك است كه براي بيماران مبتلا به ديابت و كساني كه دچار نقرس هستند، مفيد است و تنوريشده يا آبپز آن اغلب در رژيمهاي لاغري استفاده ميشود. پتاسيم و اسيد فوليك بادمجان از بروز فشار خون و بيماريهاي قلبي ـ عروقي جلوگيري ميكند و به شرطي كه سرخ نشود، به عنوان پايين آورنده كلسترول شناخته شده است.طبيعت اين سبزي گرم است و يكي از كمكالريترين مواد غذايي به شمار ميآيد. نتايج مطالعات نشان داده است، تركيبات فنولي بادمجان خاصيت آنتياكسيداني داشته و بدن را در برابر انواع عفونتهاي باكتريايي و ويروسي محافظت ميكند. از سوي ديگر در پوست اين سبزي آنتياكسيداني به نام آنتوسيانين وجود دارد كه براي جلوگيري از بروز بيماريهاي قلبي مفيد است. از اين رو توصيه ميشود، آن را با پوست، پخته و ميل كنيد. معمولا اين سبزي را به روش آبپز، كبابي و سرخ شده تهيه ميكنند كه روش آبپز مناسبترين روش شناخته شده است. در روش سرخ كردن، حرارت بالا اكثر ويتامينهاي اين سبزي را تخريب كرده و اين سبزي به دليل جذب روغن زياد، كالري مضاعفي را به مصرفكننده رسانده و ميتواند عامل چاقي و عوارض ناشي از آن شود. در روش كبابي يا تنوري نيز به دليل آن كه بادمجان در حرارت مستقيم آتش قرار ميگيرد، قسمت عمدهاي از ارزش غذايي اين سبزي كاسته و زمينه تشكيل تركيبات سرطانزا در آن فراهم ميشود. بر اين اساس اگر ميخواهيد بادمجان را كبابي كنيد آن را ابتدا با پوست، تنوري كرده و سپس پوست آن را كاملا جدا و دور بيندازيد. چند توصيه طبق تحقيقات انجام شده، تخم بادمجان براي درمان سرماخوردگي و زكام مفيد است. اما به دليل موادي كه در ميان دانهها يا تخم آن وجود دارد در مبتلايان به بيماريهاي كبدي يا يرقان ميتواند ايجاد ناراحتي كند. از مصرف بادمجان كال يا نارس اجتناب كنيد. بادمجان نارس داراي مادهاي سمي است كه خوردن آن ميتواند موجب بروز مسموميت در مصرفكننده شود. به دليل اگزالاتي كه در بادمجان وجود دارد، بهتر است خوردن آن را محدود كنيد. مصرف بادمجان به همراه سير ميتواند خاصيت پايين آورندگي كلسترول بد خون را چند برابر كرده و از بروز بيماريهاي عروقي جلوگيري كند. بهترين نوع بادمجان قلمي، بدون تخم و رسيده آن است. بادمجان جنوب كشور كه در زمستان به بازار ميآيد به علت داشتن گوشت زياد و نداشتن تخم، بسيار مرغوب هستند. بنابراين با توجه به آن كه اين محصول تقريبا در تمام فصول موجود است بهتر است آن را به صورت تازه مصرف كنيد. مدیر گروه بهداشت حرفه ای استان اردبیل با تاكید به پرهیز مردم از خرید و مصرف قندهای آماده خرد شده گفت: این قندها خاصیت سرطان زایی دارد. محمد دانه زن افزود: با توجه به اینكه بیشتر افراد قندهایی را می خرند كه به رنگ سفید است، لذا برخی كارخانجات برای سفید كردن قند از بلانكیت استفاده می كنند. وی توضیح داد: بلانكیت در صنایع غذایی به عنوان رنگ بر استفاده شده و عوارض بسیاری برای جسم به دنبال دارد. دانه زن گفت: بلانكیت سبب آسیب به مخاط معده شده، پرزهای روده را از بین می برد و سبب خنثی سازی آنتی اكسیدان ها و همچنین آسیب رساندن به سیستم گوارشی و پوست نیزمی شود. وی گفت: متوسط مصرف قند در كشور ما سالانه 29 كیلوگرم است در حالی كه متوسط سرانه مصرف در دنیا 19 كیلوگرم است و ما باید سعی كنیم میزان مصرف قند در كشور را به 15 كیلوگرم برسانیم. مدیر گروه بهداشت حرفه ای استان اردبیل با اشاره به آزمایشات مكرر نمونه های تولید شده قند در داخل و خارج استان خاطرنشان كرد 50 نمونه در این خصوص از كارخانجات داخل و خارج استانی مورد آزمایش قرار گرفت كه 35 مورد غیر قابل مصرف و 15 مورد قابل مصرف گزارش شد. دانه زن ادامه داد: از قندهای خرد شده در شهرستان ها نیز نمونه برداری شده و كارخانجات تولید كنننده متخلف قند به تعزیرات حكومتی معرفی خواهند شد. وی با بیان این كه ما در تمامی سطوح مصرف مواد غذایی مشكل داریم خاطرنشان كرد تمایل به عادات غلط تغذیه ای، در سوق دادن تولیدكنندگان به تقلب در محصولاتشان موثر است. دانه زن خواستار توجه به تغییر شیوه غلط تغذیه در جامعه با اطلاع رسانی و آموزش شیوه های درست تغذیه شد. مدیر گروه بهداشت حرفه ای استان با اشاره به اجرای طرح بهادیر در شهرستان سرعین در عرض یك روز افزود: این طرح با هدف ارتقا وضعیت بهداشت محیطی سرعین، ارائه آموزش های چهره به چهره به متصدیان فروش مواد غذایی، جلوگیری از ورود مواد غذایی و آشامیدنی های فاسد، بالا بردن اطمینان در میان مسافران و ... اجرا شد. دانه زن افزود: در این طرح با 110 بازرس، هشت ناظر در قالب 10 اكیپ و با 610 نفر ساعت در روز تمامی هتل ها، آبگرم ها، مراكز توزیع مواد غذایی و... سرعین بازرسی شد. وی ادامه داد: در بازرسی از 661 مكان و مغازه، 192 متخلف اخطاریه دریافت كرده و 891 متصدی هم از آموزش های بازرسان برخوردار شدند. دانه زن خاطرنشان كرد در این بازرسی ها چهار تن مواد غذایی فاسد كشف شده كه عمده مواد غذایی فاسد مربوط به آلوچه رنگی بوده است. وی اضافه كرد: علاوه بر این بازرسی ها، در 30 مورد نیز آب های گرم سرعین بازرسی شد. وی با بیان موفقیت آمیز بودن طرح بهادیر افزود: این طرح به دلیل موفقیت آمیز بودن در كل استان اجرا شده و تمامی شهرستان های مشابه سرعین كه زیر 800 امكنه دارند مورد بازرسی یك روزه قرار می گیرند. دانه زن ادامه داد: این طرح در سایر شهرستان های استان با بالای 800 مكان و مغازه هم به تفكیك صنوف اجرا خواهد شدجويدن آدامس در حين پياده روى، از بازگشت اسيد معده به مرى جلوگيرى مي كند و به نظر برخى از محققان، استفاده از آدامس موجب كاهش احتمال خون ريزى لثه و تشكيل پلاك هاي دندانى مي شود. به گزارش مشرق، جويدن آدامس، بخش جلوى شبكه كورتكس مغزى را فعال تر مي كند و موجب پردازش بهتر اطلاعات مغز و بهبود حافظه عملى و افزايش توان يادگيرى كوتاه مدت و بلند مدت در فرد مي شود. نتايج بعضى ديگر از تحقيقات، نشانگر تأثير مثبت جويدن آدامس در كاهش موارد ريفلاكس بوده است. همچنين جويدن آدامس در حين پياده روى، از بازگشت اسيد معده به مرى جلوگيرى مي كند و به نظر برخى از محققان، استفاده از آدامس موجب كاهش احتمال خون ريزى لثه و تشكيل پلاك هاي دندانى مي شود. وى با بيان اينكه اثر جويدن آدامس هاي گزيليتول و فلورايد، حتى از محلول هاي كلرهگزيدين و آمين فلورايد هم بهتر است، افزود: البته استفاده از مسواك و خميردندان در جلوگيرى از پوسيدگى دندان تاثير بهترى دارد.
یک اسنک معمولی حاوی صدها کالری اضافی است و منجر به اضافه وزن میشود. بسیاری از مردم نمیدانند که یک اسنک معمولی حاوی صدها کالری اضافی است و منجر به اضافه وزن میشود. بر اساس گزارشای ان نیوز، ۶ راه برای جلوگیری از خوردن مکرر اسنک وجود دارد که افراد میتوانند با رعایت آن از خوردن زیاد اسنک پرهیز کنند. ۱. وعدههای غذایی را منظم بخورید و سعی کنید غذایتان دارای هیدروکربنات، پروتئین و مقدار کمی چربی سالم باشد تا قند خونتان متعادل بوده و احساس سیری کنید. ۳. هنگامی که دچار استرس هستید صبر کنید، چون در این مواقع بدن در مقابل خواستههای مغز آسییبپذیر است. ۲۰ دقیقه نخست پس از هر مناسبت استرسآور مدت زمانی است که طول میکشد تا فعالیت هورمونهای استرسزا متوقف شود. ۴. هنگامی که احساس گرسنگی میکنید به جای خوردن اسنک، یک لیوان آب و یا یک فنجان چای داغ بنوشید. ۵. هنگامی که به خوردن اسنک تحریک میشوید یک آدامس فاقد قند بجویید. ۶. سعی کنید مسایل را ساده بگیرید. خنده استرس را متوقف و اندورفینهایی که به انسان حس خوشایندی میدهند را آزاد میکند و همچنین کالریها را میسوزاند. یک متخصص تغذیه گفت: اسیدهای چرب امگا۳ موجود در کنجد برای سلامت پوست و مو و فرآیند رشد و نمو آن مفید است. سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگو با فارس، افزود: حلوا ارده از کنجد تهیه شده است و برای جذب آهن، روی و کلسیم مفید است. وی گفت: کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن مفید است. مخلوط کردن کنجد با سایر غذاها موجب غنیتر شدن آن میشود. کودکانی که بدغذا هستند، مادران آنها میتوانند به آنها کنجد بدهند. سرککشیدن در دنیای قرصها، شربتها و قرصهای جوشان ویتامینها، اغلب گیجکننده است که بتواند بدون شک و تردید از میان مارکها و نمونههای مختلف مکملهای غذایی یکی را انتخاب کند و نسبت به اثر بخشی آنها مطمئن باشد.شاید حتی پزشکان همزمانی که سراغ ویتامینها میروند، چیز زیادی سر در نیاورند اما این نوشته هفته نامه سلامت میتواند نگاه شما به ویتامینها را کاملاً تغییر دهد. در میان ویتامین هاویتامین D یکی از ضروریترین نیازهای بدن انسانها و در واقع ستون ایمنی بدن است. این ویتامین چندان در رژیم غذایی امروزی جایی ندارد به ویژه در زمستان که نور خورشید کافی برای ساخت این ویتامین در بدن وجود ندارد، کمبود این ویتامین در افراد نگران کنندهتر میشود. به همین دلیل است که جدا از مصرف مواد غذایی مناسب و کمک گرفتن از نور خورشید، باید نسبت به مصرف مکملهای مناسب اقدام کنیم.متأسفانه رژیمهای غذایی نادرست بدن افراد را با کمبودهای بسیاری روبهرو کرده است اما نگرانی در جوامع امروزی بیشتر نسبت به کمبود ویتامین Dاست. برای خواندن مقاله کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید... ادامه مطلب |
|
© CopyRight 2010 - 2012 Cava.lxb.ir
|